9. Дишане с тренажора с пренатоварване


Назад “В ПОМОЩ НА НАЧИНАЕЩИТЕ…”

Въпрос относно техниката на дишане.
Защо не се бърза

Често хората мислят, че колкото е по-голямо натоварването по време на тренировка, толкова по-бързо ще получат резултат, и той ще бъде по-добър.

Но всъщност ще стане това което става, когато прибор, пригоден за напрежение 110 волта се включи в напрежение 220 волта – той ще изгори.

Ако ние веднага се претоварим или много бързо увеличаваме натоварването, то много бързо ще започнат усложненията, когато в слабите места започнат да се появяват „пробойни”.

Затова единствено правилният вариант на занятията е – да не се бърза, и бавно да се повишава натоварването.

Тогава енергията по време на тренировките ще се синтезира в умерено количество. Тя няма да „скъса” енергийните канали на тялото ни, а ще бъде използвана за ремонт на слабите места.

И, когато енергията от тренировките стане много, тя свободно ще циркулира по тялото, без да предизвиква никакви безпокойства.

Едва тогава ще започне истинското възстановяване и подобряване на здравето.

И така, основното правило по отношение на увеличаването на натоварването е:

„Не бързайте!”.

Средната, скорост на увеличаване на натоварването, която е оптимална за повечето ползватели, е описана в инструкциите. Натоварването може да се увеличава по-бавно, но по-бързо – не трябва.

Успех!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>