Болести на щитовидната жлеза. Защо се разболяваме? Какви са причините?


ЗАЩО, КАК и КОГА тренажорът ТДИ-01
помага при огромен брой заболявания?

Можем ли да се излекуваме от автоимунни заболявания с “МЕД” и ТДИ-01?

Според психоматиката (наука за връзката между тялото и характера) щитовидната жлеза олицетворява нашата уязвимост пред живота. Проблемите означават унижение и обида за това, че не ни се удава да постигнем желаното: „Кога ще дойде моят ред?“.

ПОНИЖЕНАТА функция на щитовидната жлеза говори за често правени отстъпки и чувство на безнадеждна подтиснатост.

А УВЕЛИЧЕНАТА функция на ЩЖ е резултат от окончателно разочарование от факта, че не можем да правим това, което искаме. През цялото време се грижим за другите, а не за себе си. Вбесяваме се, че сме останали зад борда.

Независимо от причината за възникване, заболяванията на ЩЖ създават на притежателя си много грижи. И не само, че понижават качеството му на живот, но и могат да доведат до развитието на гуша – неинфекциозно доброкачествено увеличаване на ЩЖ, което в някои случаи може да прерастне в онкологично.

„Какво да правим?“ – „Пийте хормони!…“ Това ни се предлага.

Коригиране на нарушенията в работата на ЩЖ става с помощта на хормонални препарати. Обаче масовото предписване на хормони не винаги е правилно. Струва си да се замислим дали е целесъобразно да се използват хормонални препарати при незначителни отклонения от нормата в процеса на пубертета. В преобладаващото мнозинство от случаите младият организъм може сам да урегулира временните отклонения, а намесата „отвън“ само ще попречи на естествените механизми на възстановяване.

Друг минус на хормоналната терапия е предписване на хормони при хипофункция.

Струва ни се логично: след като не достигат, значи трябва да се набавят. Но при този подход в бъдеще се получава резултат с точно обратния ефект. Причината, поради която организмът е намалил производството на хормони си остава неотстранена, а ЩЖ, опирайки се на осигуряване на хормони „отвън“, още повече намалява собствената си активност.

В резултат на този човек ще му е много трудно, а дори и невъзможно да се откаже от приема на хормони. Те, от своя страна, с времето оказват негативно влияние върху работата на други органи и системи в тялото.

Разбира се, има ситуации, при които хормоналната терапия е наложителна, и без нея просто не може. Но факт е, че в болшинството случаи хормоналната терапия си отава заместваща и не отстранява корена на проблема.

Всяко заболяване започва в главата чрез мисълта, причината е там, а симптомите са проява на причината: нарушената функция – хипо или хипер.

Методът на ендогенно дишане успешно повлиява автоимунните заболявания.

Следва продължение…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>