ДИАБЕТ 1 и 2 и ефекта на “МЕД”. Защо човек се разболява от диабет?


Форум диабет

ТДИ-01 и диабет при деца,
(на руски език)

ДИАБЕТ тип 1: Как да намалим дозата инсулин,
в т.ч. до пълен отказ.

Аз се излекувах от диабет.

Как диабетът се повлиява от метода на ендогенно дишане.

Психоматични причини за диабета – защо човек се разболява от диабет?

Лекува ли се напълно диабет?

Захарният диабет това е хронично повишаване на захарта в кръвта.

То възниква поради недостиг на инсулин или поради намалената чувствителност на клетките към него, на тези клетки, които поддържат нормалните стойности на инсулина.

Захарният диабет е автоимунно заболяване – като че ли по някаква лоша шега имунната система започва да поврежда клетките, изработващи инсулин (диабет 1) или рецепторите, благодарение на които това необходимо за организма вещество въздейства върху клетките на други органи и системи (диабет 2)

Последствията от такава атака са плачевни. Поради нарушението на въглехидратната обмяна, клетките, които получават енергия от разпадането на въглехидратите (захарите), започват да си набавят енергия по друг, патологичен начин. В организма протичат химични реакции, които освен необходимата енергия, изработват огромно количество токсини. И тези токсини постепенно започват да тровят целия организъм.

В следствие на това болният от диабет живее в постоянен страх от възможните последствия. На първо място, започват да страдат кръвоносните съдове и тези органи, към които те водят. Най-често това са бъбреците, краката и очите.

Бъбречната недостатъчност води до тежка хипертония, и друго възможно усложнение, като атеросклерозата, значително повишава риска от инсулти и инфаркти.

Често при диабетиците се развива катаракта или глаукома, това означава да се влоши зрението или да се получи пълна слепота.

Но най-страшните последствия заплашват разрушаване на кръвоносните съдове на краката, съпроводено с намалена чувствителност на кожата, което води до незаздравяващи язви и гангрена. А това е смъртоносна опасност и се налага ампутация.

Дори не споменаваме за „незначителните“ симптоми като жажда, бърза изморяване, слабост, отслабване, кожен сърбеж, които се проявяват при диабетика при периодите на обостряне на състоянието.

Защо възниква диабета?

Диабет първи тип (инсулинозависим) обикновено се появява у младите хора до 30 годишна възраст. Понякога захарният диабет се развива като усложнение след инфекция, а понякога без видима причина.

Предразположеността към диабет втори тип (неинсулинозависим) често се предава по наследство. Рискови фактори също така са:

- наднормено тегло и неправилно хранене, което го е предизвикало

- хроничен стрес

- някои лекарствени препарати;

- атеросклероза;

- някои автоимунни заболявания.

Този тип диабет често си счита придобит и обикновено се появява в зряла възраст след 40 годишна възраст.

Психосоматични причини

Според Аюрведа причина за захарния диабет се счита „заровеният в земята” собствен талант.

Това се проявява чрез страстно желание да се достигнат ненужни за определен човек блага – било то богатство, слава, красота, могъщество, власт, знание. Такъв човек е принуден да изразходва цялата си енергия на безполезни „идеали“. И даже, ако той ги постига с цената на невероятни усилия и постоянен стрес, това въобще не го прави щастлив.

Също така диабетът това е:

- огорчение за пропуснатите възможности

- мъка по несбъдналото се

- дълбока печал

- силна потребност всичко да се държи под контрол

- страх, че в живота не е останало нищо приятно.

Как ще помогне лекарят?

Захарният диабет по традиция се счита неизлечим. Това е тази болест, към която трябва да се приспособиш, да се научиш да живееш с нея.

Принципно важно за диабетиците е постоянно да спазват диета (значително да се намали или напълно да се откаже приема на сладко, мазно и т.н.). А при диабет 2 трябва да се увеличи интензивността на физическите натоварвания и да се насочат усилия към борба с излишните килограми.

Медикаментозното лечение на диабет 1 се свежда до заместителна терапия – прием на инсулин. При диабет 2 се приемат таблетки, които повишават чувствителността на рецепторите и възстановяват нормалната им работа.

Но във всеки случай основната причина на заболяването – нарушаване работата на имунната система – остава без внимание. В резултат на това болният е принуден цял живот да приема медикаменти, без каквато и да е надежда за пълно оздравяване.

Все пак има възможност да си възвърнем здравето. Методът на ендогенно дишане с тренажора ТДИ-01, без преувеличение, е просто незаменим за болните от диабет. Дори само поради факта, че той помага да се преодолее емоционалната подтиснатост и чувството на безизходица, която се появява често у болните от диабет.

Уредът укрепва нервната система и вследствие на това човек става по-спокоен и уравновесен. Изчезва повишената раздразнителност, слабостта, появява се сила и енергия, за да се радваме на живота, независимо от всичко. А такава нагласа, както е известно, е първата крачка по пътя на оздравяването. По-нататък, с постигане на резултатите настроението продължава да се подобрява.

Ендогенното дишане възстановява работата на имунната система и преустановява автоимунния механизъм. И заболяването спира да прогресира!

Това се забелязва по самочувствието и резултатите от лекарските прегледи. Кръвната захар престава да се повишава, напротив, нивата й постепенно се стабилизират.

По-нататъшното развитие на събитията зависи от степента на увреждане на клетките, които отговарят за изработването на инсулина.

При начални стадии на диабета е възможно пълно възстановяване на работата на задстомашната жлеза, а при по-тежките случаи – намаляване на дозата инсулин за сметка на подобрената работа на рецепторите към инсулина.

А подобен ефект е просто незаменим при диабет 2. Постигането на положителни резултати способства и за намаляване на теглото, което протича в процеса на дихателните тренировки с ТДИ-01.

Ендогенното дишане укрепва кръвоносната стена, възстановява увредените кръвоносни съдове и капиляри, значително подобрява състоянието на капилярното кръвообращение, а следователно предотвратява катаракта, гангрена и други усложнения на ЗД. Също така помага да се преустановят започналите процеси на тези опасни болестни състояния.

Дори, ако болестта не е лекувана, и човек не успее да се откаже напълно от инсулин, то той гарантирано ще запази здрави кръвоносни съдове, бъбреци, крака, зрение и ще може да живее спокойно здравословен и пълноценен живот, на какъвто той вече дори е не се е надявал. Най-яркият пример това е пълно възстановяване след гангрена, станало възможно благодарение на редовни занимания с уреда ТДИ-01.

Разбира се, написаното тук може да предизвика съмнения. Особено на фона на дългогодишните страдания и безрезултатни търсения на чудодейни средства. Това е напълно обосновано, тъй като, преди да се приеме нещо ново, е необходимо да се узнае за него колкото се може повече. Ние сме открити за диалог.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>