ДУШ ХИДРИАТИКА! – НЕ ПРОСТО ДУШ, А…


Ексклузивно предложение!
Душ Хидриатика от 11 октомври!

Правила за използване на душ Хидриатика

…хидротерапия ЗА ВСЕКИ У ДОМА,

която ще промени живота Ви, така лесно и бързо,

както дори не сте си мечтали!.

Хидротерапия.

Отдавна е известно, че силната струя вода е отличен скулптор на тялото.

Работилницата на хидротерапията днес се попълва с едно ново руско изобретение – „Хидриатика” хидромасажния душ на Алексеев.

Това «ноу-хау» на руския изобретател представлява ръчен душ с 19 или 61 отверстия. За разлика от обикновения ръчен душ, при душа „Хидриатика” устойчиви струи вода със сечение по-малко от милиметър (0,6-0,8 мм). Този душ може да се използува при всякакво налягане на водата.

Оригиналната технология създава мощна иглена струя състояща се от идеална редица отделни капчици, която при среща с кожата ни предизвиква многократно точково въздействие върху рефлексогенните зони на тялото ни.

Кожата осигурява обширни връзки с всички тъкани, органи и системи на организма, под влияние на специфичното налягане на водата започват да се чувстват и изменят техните патологии, ако има такива. Т.е. субмилиметровия душ удря по епидермиса и оздравява болния орган.

Специфичното действие на душа Хидриатика

Важна роля има температурата на водата. „водолечебните процедури със студена вода забавят дихателната активност на централно ниво и я активират на спинално, поради това тези процедури стимулират обмяна на веществата, на първо място за сметка на изгарянето на безазотните съединения – мазнини и въглехидрати.

Физическата терморегулация (потоотделяне) също изисква енергия, затова и процедурите с гореща вода и пара водят до аналогичен резултат (В.Т. Олефиренко. Водотеплолечение. “Медицина”, М., 1986). Ефект от 10-12 минути прекарани под такъв душ се равняват на 1 час ходене пеш. За нетренираните хора е по-добре да започнат с 1-2 минути.

Желателно е душът да се използува от растояние 50 см. Първо го прекарвате по краката от външната и вътрешната страна на краката, започвайки от върховете на пръстите. После масажирате ръцете китките. Движенията са плавни кръгови.Силните и остри струи вода укрепват мускулите, стимулират кръвоснабдяването, предизвикват лимфодренаж.

Масажът с душа не само разбива мазнините, но и кара клетките да се обновяват активно. При това тези процеси протичат естествено, т.е. без страничния ефект от провисване на кожата.

Неспецифично действие на душа Хидриатика.

Освен непосредственото въздействие, душът има и косвено такова. То засяга стреса и депресията, които са една о причините за излишните килограми.

Ако в организма има източник даже на най-слабо болестно състояние, се появява увеличаване на апетита. Т.е. изяждаме повече от необходимото и това се случва абсолютно несъзнателно.

Душът Хидриатика създва висок соматичен(физически) тонус на здравето, отстранява подобни източници на болестни раздразнения, неподвласни на съзнателен контрол и с това предотвратява преяждането.

Първо подобните водни процедури сами по себе си подобряват настроението и повишават бодростта. Второ масажът с душа подобрява кръвоснабдяването на мозъка и повишава умствената активност. Следователно за Вас ще е по-просто да осъзнаете проблемите си и да им намерите решение. А това ще намали вероятността да изпаднете в униние и да се хвърлите да търсите утешение в шоколада и тортите.

Как се случва всичко това?

Много просто – специфичното дейсвие на душа повишава отделянето на ендорфини, хормони на радостта и удоволствието, участващи в регулацията на имунитета и регенерацията на тъканите, влияещи на асоциативни процеси в главния мозък, действа и като идеално обезболяващо, при това без възможност за привикване.

Да бъдеш красива като Афродита става съвсем просто!

Енергията на водата е нещо удивително. Не напразно считат водата за източник на живота. Водата може да реши и проблемите с излишните килограми. И вече няма да се налага да мислите за промяна на идеалите за красота…и най-накрая ще можете да мислите само за приятни неща!!!!


Митът за гладуването.

Част първа от Алексий Фалеев.

Много често в желанието си да отслабнат жените се подлагат на гладуване. Правят го в къщи или постъпват в скъпа клиника, където едновременно с гладуването им обещават и прочистване от шлаките. През първите няколко дни от гладуването се губи по килограм на ден.

Всеки доктор знае причината за този факт – в първите дни от гладуването запасите от мазнини не помръдват. Жизнените процеси протичат за сметка на бързодостъпните запаси от енергия – гликоген, който се намира в черния дроб и мускулите.

Заедно с гликогена и неговата разновидност нишестето – организмът губи и течности, тъй като всеки грам нишесте е свързан с 4 грама вода. Така се обяснява бързата загуба на тегло в първите дни на гладуването.

Вместо мазнини се губи вода!

Това създава илюзията за загуба на тегло, а всъшност след завършване на гладуването, заедно със запасите от гликотен се връщат и запасите от вода, и теглото се възстановява бързо. При това последващото възстановяване на теглото дори надминава изходното ниво.

И така искам да Ви кажа една неочаквана за много от вас новина – гладуването е чудесен начин за повишаване на телесното тегло!!!

Известен ми е само един начин за безотказно трупане на маса – това е гладуването. Ще споделя пример от личния си опит. Преди около 10 години тренирах силов трибой в категория до 67 кг, но телесното ми тегло беше около 64кг. Правех всичко възможно да го повиша /протеини, високо белтъчна храна и т.н./, абсолютно без резултат. Тогава приятели ме посъветваха дасе подложа на детоксикация с тридневно гладуване и клизми. Отслабнах до 60 кг, но много бързо след това ги наваксах и преминах границата от 64 кг.след месец повторих и така няколко пъти. За половин година качих по този начин до 74 кг. Представете си 10 кг за половин година, ефект сравним със стреоидите. Започнах да разпитвам познати и разбрах, че този метод за качване на телесна маса е добре известен, и дори широко се използува в животновъдството.
Подобен опит е правен от американски учени с плъхове – резултатът бил за 2 месеца удвояване на теглото!!!!
И така достигаме до най-важния извод: гладуването е начин за повишаване на телесната маса!
Много жени се опитват да отслабнат чрез гладуване, но 95% от тях в последствие напълняват повече от преди.

Искам да отбележа, че това е съвсем закономерно.

Да разсъждаваме от гледна точка на физиологията.

През 1995 г. беше открит хормона произвеждащ бялата масна тъкан – лептин. Този хормон влияе на центровете на глада и насищането. Лептинът е „гласът на масната тъкан”, той контролира нуждата на храна. Колкото по-малко лептин имаме толкова повече имаме нужда от храна.

По време на глад равнището на лептин чувствително се снижава(Bougneres P., 1999, което и предизвиква нуждата от обилно хранене след края на диетата.

Разбира се след продължителен глад можете да свалите и 18 кг за 40 дни, но снижаването на равнището на лептина заради рязкото отслабване ще доведе до компенсиращо увеличаване на нуждата от храна, и съответно обратно напълняване и то с горница.

Някои диетолози съветват след гладуване да се изтърпи чувството на глад, и после когато пациентките им не успяват те отдават неуспеха от диетата именно на това, че не е спазван препоръчания режим.

В дадения случай не може да се говори за непослушание и липса на дисциплина, това е все едно да отдадете на липса на дисциплина високата температура при ангина.

Повишаването на апетита е предизвикано от физиологични причини и да му се съпротивляваме с усилие на волята е точно толкова безсмислено, колкото да стискаме и да не ходим до тоалетна след като сме изпили литър-два течност.

Поради това минавайки през гладуване Вие неминумо в крайна сметка ще качите.

Ако искате да отслабвете в никакъв случай не гладувайте!!!

КУПИ СЕГА!

Вашият подмладяващ хидромасаж за лице

Жените са измислили хиляди начини за съхраняване и увеличаване на красотата на лицето. Но повечето могат да се разделят на две групи. Методите о първата група са скъпоструващи, а от втората изискват много време.

Популярен, от младостта на нашите майки и баби и до сега преразказван в интернет, метод за премахване на мимически бръчки с помощта на хартия.

Методът е забавен и ефективен, но изисква волско търпение., требующий недюжинного терпения и эффективный (нанасяме мазен крем върху бръчките, слагаме отгоре оризова хартия и така стоим по няколко часа всеки ден…!?)

Има купища повече или по-малко смешни и езуитски методи за подмладяване като например – бой с мокра кърпа по врата, правене на мимики пред огледалото, висене над тенджера с вряща вода и т.н. и т.н..

Всички тези методи са много подходящи за много бедните, както и за много богатите….на време.

Останалите избират постиженията на научно-техническия (медицинския?) прогрес разнообразни кремове, маски, скрабове, тоници, лосиони и т.н. и т.н.

Добре са си живеели нашите майки и баби, когато видовете кремове за лице са се брояли на пръсти и един и същи крем се е ползвал с години. А сега не успяваме да сменяме кремовете, още повече, че дерматолозите предупреждават, че един и същи крем не бива да се използува повече от няколко месеца.

И още едно мнение на честни дерматолози – колкото и да е напреднала науката, подмладяващата ябълка съществува само в приказките. Въздействието дори и на най-качествените кремове при съществуващи бръчки е от незначително до умерено.
Оттук и простото правило – по-добре да се предотврати, отколкото да се лекува.

А програмата за предотвратяване трябва да бъде без химически продукти!!!

Козметолозите признават, че абсолютно безопасна промишлена козметика практически не съществува. И обяснението е просто.
За подобряване на външния вид на епидермиса козметичното средство трябва да окаже въздействие на биохимичните процеси протичащи в кожата. Но за целта е необходимо да се разруши липидния слой, свързващ роговите люспици на епидермиса, които образуват бронята на нашия организъм против микроби, вредни излъчвания, резки смени на температурата, сухия въздух и т.н..

За да се разтворят мазните липиди, в козметиката използуват повърхностно активни вещества (ПАВи). Те действат на принципа на препарата за пране. Разтваряйки липидите и разчиствайки пътя на активните вещества, ПАВите отварят път и на бактериите.
Освен това ПАВите има отрицателно въздействие и клетъчните липиди, от които се състои цитомембраната.Това може да стане причина за поява на злокачествени клетки.

За предпазване от нахлуването на патогенни микроорганизми в козметиката се добавят антисептици.Присъствието на антисептиците е важно, защото те играят роля и на консерванти; различните съставки на козметичните композиции са хранителна основа за микробите и могат да станат среда за тяхното размножаване.

Кожата има микробиологично равновесие. В нормални условия „добрите” бактерии подтискат растежа на „лошите” и не им дават да се размножават. Попадайки на кожата, антисептикът унищожава всички без разлика. В този случай се развива дисбактериоза на кожата, която може да причини дерматити.

Както ПАВите, така и консервантите могат да имат и канцерогенно действие. Те са считат за един о основните причинителина алергични реакции и дерматити при хора с чувствителна кожа.

МАСАЖЪТ Е НАЙ-ДОБРОТО ПРОФИЛАКТИЧНО ЛЕЧЕБНО СРЕДСТВО.

Но за подмладяващ масаж на лицето можем да се доверим само на най-добрите специалисти. Много вероятно е стойността на неговите услуги няколкократно да надвиши цената на крема. Нали масажа на лицето трябва да се прави точно по масажните линии, правейки профилактика на възрастовите провисвания (булдожки), да предизвиква съдова реакция и да е приятен и отпускащ.

След масажа е добре да се почине, и колкото по-дълго толкова по-добре. Излиза, че е най-добре масажистът да Ви посети у дома, което е още по-скъпо!

За щастие пазарът предлага много възможности за домашна употреба – вибромасажори, ултразвукови прибори, сауни за лице и т.н.

Предполагам, че не повече от 5% от тези, които си ги купуват ги използуват РЕДОВНО – та нали трябва да се отделят поне 15 минути в плътния ни дневен график, а затова е нужна силна воля.

Остават салонните процедури, които са скъпи и изискват време, но са престижни и са чудесна почивка. Но кой ходи в козметичен салон ежедневно – пет пъти по-малко жени, отколкото тези, които ползуват вибромасажор в къщи.

Един от изпитаните стари методи, древен като самото човечество е масажиране със силна струя вода.

За съжаление обаче налягането в домашния водопровод не е достатъчно, за да може да се направи ефективна процедура с ръчния душ, дори и с най-силна струя вода, а и такава процедура може да бъде неприятна.

Френска фирма е измислила приставка за ръчния душ, която разпрашава водата на микроскопични капки, но ефектът от тях е по-скоро овлажняващ, отколкото масажиращ.

Докторът на т.н. А.Н. Алексеев е успял да създаде такива отвори за изтичане на водата, че едновременно имаме и масажен ефект и воден прах. Освен това тази нова приставка за душ благодарение на високата скорост с която изтича водата създава и висока наситеност с отрицателни йони около кожата.

Процедурата за хидромасаж на лицето е изключително проста. Необходимо е да се спазва само едно основно правило – струите трябва да са насочени отдолу нагоре, приповдигайки кожата на лицето.

Ако се масажират активно бръчките около носа и устните, то може благодарение на включването на рефлексни връзки да се задейства и механизма за нормализиране на теглото.

Душът „Хидриатика” ще Ви позволи почти напълно да се откажете от маски, кремове и даже гелове за къпане. Масажиращото въздействие на сруйките вода с диаметър 0,5 мм позволява кожата да бъде почистена ефективно, да се върне нормалното и кръвостнабдяване, да се възстанови храненето на клетките. Масажът на лицето води до подобряване и на сърдечната и дихателната дейност.

Освен общото ободряващо действие се подобрява и жизнения тонус, настроението и самочувствието.

Хидройонизацията понижава кръвното налягане при хипертониците и го повишава при хипотониците. Масажът на лицето е особено препоръчителен за тези, които страдат от вегетативно-съдова дистония. Тройният нерв е непосредствено свързан с хипофизата и поради това се оказва влияние и на хормоналните процеси. Ползата от хидромасаж на лицето за жени страдащи от разтройства на ендокринната система (а също и възпалителни заболявания на половата система) е неоценима.

Скорошно допитване на нашата фирма показва, че жените не бързат да препоръчват Душа Хидриатика. Обяснението е просто, кой ще сподели лесно тайната на своята младост!

Дерматична фармакология.

Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes
«Страхувай се от данайците дори когато ти носят подаръци»
Публий Вергилий Марон, “Енеида”

Човек престава да расте около 27-мата си година, а около 35-тата се стабилизира теглото му. По принцип нашето „бойно” тегло е непостоянно и варира с по няколко килограма според сезона, емоционалното ни състояние и под.. Но какво озночово да свалим рязко 15-20 килограма, само едно – влошено здраве!
Често се подлагаме на садистични диети или варварски начини за отслабване без изобщо да помислим за предварително цялостн оизследване, обективна оценка на здравето и т.н..

Колкото и да ни се иска да отслабнем често има безброй противопоказания. Много от нас дори не се замислят, а най-отчаяните прибягват не само към козметични операции, но и към медикаментозни средства.

Съвременната медицина не разполага с ефективни и безопасни фармакологични средства за отслабване, така както не е разполагала и в миналото.

Като цяло разработката на медикаментозни средства се свежда до три основни направления : средства за намаляване на потребността от храна(препарати с пряко действие от типа на
анфетамините и препарати с периферно действие — аналози на глюкозата и нейни производни);

средства влияещи на обмяна на веществата (препарати, намаляващи усвояването на храната в храносмилателния тракт и намаляващи усвояването на мазнините);

средства променящи обмяна на веществата в тъканите и органите (тестостерон, соматотропни хормони и и други хормонални препаратаи влияещи на метаболизма на мазнините).

Защо аеробиката не е необходима за отслабване.

Общопризнат е фактът, че аеробното натоварване помага да се изгарят мазнините. Но независимо от това дали сте във фитнес зала, бягате в парка или се катерите по безкрайни стълби – необходимо е да продължите това си занимание повече от 30 минути, в противен случай не настъпва изгаряне на мазнини.

Фактите го потвърждават – който тренира редовно и достатъчно – отслабва. Но при изучаването на аеробните натоварвания пред мен възникнаха въпроси.

1.Ако аеробиката е задължително условие по пътя към идеалната фигура какво ще кажете за Джейн Фонда, нейната създателка, която направи шокиращи признания за това че нейната фигура е плод не само на ежедневни физически упражнения, но и на поредица пластични операции. Не е ли ползата от аеробиката е доста преувеличена?

2.Според Американския център за контрол и предотвратяване на заболяванията прекомерното физическо натоварване води до снижаване на имунитета. А аеробиката какво е?

3.Винаги ме е интересувал въпроса за храненето и тренировките на балерините. По прости сметки те изразходват на ден около 5 000 ккалории, а хранителният им режим ги ограничава до поемане на максимум 800-1000 ккалории.

Възниква закономерния въпрос – защо при ежедневно постоянно аеробно натоварване е необходимо толкова силно да се ограничава храната? Ами ако се изхожда от ежедневното им аеробно натоварване от 10 до 12 часа те би трябвало да могат да ядат като слонове и при това да не пълнеят.

4.В природата няма нито един пример, при който животно без да има необходимост от това да извършва продължително бягане или друго физическо усилие. Продължителното аеробно натоварване е изобретение на съвременния човек и то е неестествено.

5.Има хора които са склонни към слабост и такива склонни към напълняване, но забелязах, че сред тези, които в миналото са имали сериозни физически натоварвания има много хора с излишно тегло. Създава се впечатлението, че аеробното натоварване помага да се премахне излишното тегло, но като цяло засилва склонността към напълняване.

Всички тези въпроси се нуждаят от отговор и затова трябва да се обърнем към физиологията.
Организмът на човека е универсален акумулатор на енергия и се захранва по три начина: разлагане на креатинофосфата, гликолиза и кислородно окисляване. Първите два процеса са анаеробни.

А сега най-главното – нашият организъм се приспособява към физическите натоварвания. Колкото повече тренираме толкова повече се мобилизира нашият организъм.
постепено се увеличава количеството на бързите влакна, а техен основен източник на енергия са креатинфосфатът и гликогенът намиращи се в мускулите и черния дроб, т.е. влиза в действие ефектът на свръхвъзстановяване и увеличаване на запасите им;

променя се типа на нервната система, тя става все по-мобилна за да подържа скоростно-силовите характеристики на мускулите;

променя се работата на ендокринната система и човек започва да става от тип „ям и не ми се лепи”. Но ако човек чрез постоянни аеробни натоварвания тренира бавните (червени) влакна, то теглото ни започва да се приспособява към тези натоварвания и да увеличава количеството на бавните влакна;

-техен основен източник на енергия са мазнините и организмът ни започва да ги трупа при всяка възможност;

изменя се типът на нервната система, тя става все по- малко и по-малко мобилна, за да може да отговаря на продължителни натоварвания;

-изменя се работата на ендокринната система, която сега е насочена към това да стимулира процесите на депониране на (да се запасява) мазнини. В общи линии човек става склонен към натрупване на излишно тегло;

Извод:

при чести и продължителни аеробни тренировки организъмът привиква да използува мазнините катогориво и естествено е да ги трупа.

Именно затова в моя курс „Отслабване” няма аеробика, нито каквито и да е продължителни спортни занимания. Това което Ви е необходимо се вмества в рамките на 10-12 минути.

Целебните струина водата в борбата с килограмите.

За пълните хора излишните килограми са не само естетически проблем, но и здравословен проблем (стави, сърце, бъбреци, стомашно-чревен тракт и т.н.).

Как да се справим с това?

Навсякъде около нас дебнат реклами крещящи „Да отслабнем”, заливат ни с листовки и снимки „Преди и след”……..Какво да направим в борбата с излишното тегло? Може ли някой да ни помогне с друго освен с общи съвети за повече движение и по-малко ядене ?

Да поговорим за реални неща.

Хирургическа намеса.

Изсмукване на мазнини или пръстени в стомаха – това са толкова екстремални неща, че болшинствата от нас дори не се замислят за тях.

Двигателна активност и спорт.

Разбира се това е първото средство, за добро или лошо повечето от нас нямат за това време, средства или и двете.А ако имаме признаци на целулит ни е противопоказано всичко, освен плуване и разходки.

Диети.

Нещо много ненадежно и мазохистично. Трудно е да се предвидят и страничните ефекти, защото няма съвършенна диета. А какво се случва след това…..след като свърши диетата……..

///

Резервите на стройната фигура, или Вашето тегло зависи от състоянието на гръбначния Ви стълб.

„На 43 години съм, дъщеря ми е на 21. Водим изключително зравословен начин на живот, изглеждаме добре и често ни взимат за сестри. Но низависимо от всички усилия, които полагаме все пак остава някой и друг килограм от който не можем да се оттървем” .
Наталья Угольникова, Московска обл.

Почти всички жени, борещи се с излишните килограми, от време на време си задават вечния въпрос: „Защо мога да отслабна до определено ниво, и след достигането му не помага и най-жестоката диета (не става въпрос за гладуване)?

Защо по тялото ни има места откъдето е почти невъзможво да свалим килограми, а мазнините направо се лепят там от въздуха (бедра, задни части, предната стена на корема)?”

Отговорът е много прост, ако се има предвид особеностите на физиологията на здравия организъм.

Особеност 1: мазнините биват два вида и се отличават по структура и функции: метаболитни и статични.

Метаболитни (обменни) масни отлагания – свързани са с неправилно хранене, хиподинамика, неизгаряне на калории. С тях можем да се преборим с помощта на класическите методи: диети, очистителни процедури(прилагане на адсорбентни вещества, извеждащи шлаките от организма, слабителни средства, хидроколонотерапия и т. н.), хранителни добавки, масаж и т.н..

Статични масни отлагания – свързани не с обмяна на веществата, а с нарушения в стойката.

Стойката зависи от състоянието на мускулатурата, която обхваща скелета. Стълб на скелета е гръбнака. Мускулите уравновесяват гръбнака, но ако поради слабост на мускулите или нарушения в стойката не е способен в пълна степен да изпълнява своята опорна функция масните тъкани се фиксират и се превръщат в част от опорния апарат помагайки да се държи тялото във вертикално положение. По тази причина организмът не желае да се раздели с тези „подпорни” мазнини, докато са му необходими (това е като противотежестите нужни при баланс на гумите на автомобила).

Статичните мазнини се отличават принципно от метаболитните: те имат по-плътна структура, силовите им линии са разположени по друг начин, затова традиционните методи за отслабване са абсолютно неефективни.

Особеност 2: методиките за отслабване при метаболитни и статични мастни отлагания са абсолютно различни.

Избавянето от постуралните мазнини започва с възстановяване на правилна стойка, което сваля натоварването от масната тъкан и организмът вече сам лесно се освобождава от тези „мастни патерици” с които е свикнал.

Скелетът ни е укрепен от вътрешен и външен слой мускулатура. Всяко нарушаване на функциите или отслабване на тази мускулатура организмът компенсира с мастни натрупвания.

С това изясняваме и проблема с пълнеенето „от въздуха”. Ако водим полугладно съществуване, мускулите ни не получават достатъчно от необходимите за работата им вещества и остслабват, с това престават да поддържат формата на тялото ни. Организмът ни спешно се нуждае от допълнителна опора и това става с помощта на постуралните мазнини. Ако пред организма ни стои въпросът, за какво да използува оскъдните количества хранителни вещества, които постъпват, той първо ще захрани важните органи, а после и ще се опита да укрепи тяхната опора. Ше действа по пътя на най-малкото съпротивление – за укрепването на мускулите трябват тренировки (следователно и допълнително енергия), докато масната тъкан нараства лесно.
И ето Ви неостраними мазнини!!! Затова изборът на режим на хранене и физически натоварвания е строго индивидуален, и трябва да се консултира задължително със специалист.
Консултант: Станислав УНМУТ, мануален терапевт, асистент при катедра физическа рехабилитация РУДН. .
Списание «ЗДОРОВЬЕ ОТ ПРИРОДЫ», юни 2005

Фитнесмания за жени

Спотът играе несъществена роля в нашето ежедневие. Ние толкова интензивно тренираме мозъка си, че понякога ми се струва, че в главата ми има кълбо напрегнати мускули. За всичко останало физически нямаме време, именно физически.

Чудесно е да бягаш сутрин (казват, че е хубаво макар аз да не виждам в това нищо хубаво)— ами и без това ставам в ранни зори.

Прекрасно е вечер да покараш колело – доколкото имаш свободни вечери? А и къде да караш? (Помните ли Денис Коребльов какво попитал когато му подарили надуваем пояс – а къде да плувам с него –във ваната ли?)

На улицата има коли, в парковете полицаи и маняци зад всеки храст. .

Съблазнително изглежда да покараш кънки през почивните дни, но докато дойдат те ти вече си изплезил език и както казваше един мой приятел с медицинско образование „Най-доброто, което можем да направим за здравето си – е да полежим на дивана”.

Заветната мечта да хукнеш на караш ски също е недостижима – за целта трябва да си или баровец, или гадже на баровец, или млада и независима мадама, а аз не съм нито едно от трите.

И между нас казано, трудно мога да откъсна от ежедневието си няколко работни седмици за ски, плюс няколко месеца за зарастване на почупените крайници. Плюс две закръгленки суми отначало за ски, а после и за лечение…

Прието да се счита, че оптималния изход за такива като мен е фитнесът.

Членство в приятен клуб, където можеш едва ли не денонощно да отидеш да поспортуваш – в действителност това означава, че за година харчим от 1200 до 3000 лв за клубна карта и екипи, а ги ползваш в най-добрия случай 2-3 пъти в седмицата.

С покупката на клубна карта Вие като правило се сдобивате и с главоболие („пак не успявам за фитнеса!”) и угризения на съвестта („за какво похарчих толкова пари, като не ходя?”). затова пък е едно прекрасно допълнение към имиджа. Да, днес съм на фитнес. Задължително. Редовно. Трябва да се поддържа линия…

Що се отнася до формата, то честно казано, изгубих няколко години и една камара пари по фитнесите, и нито веднъж не бях свидетел на вълшевна метаморфоза или приказно превъплъщение.

Нагласените кльощи лениво дефилират между тренажорите и си остават кльощави.

Нещастните дебелани се бъхтят, надигайки железата до изнемога, и се гордеят с някое и друго свалено килце след месеци мъки.

Да, приятен резултат, но не и впечатляващ.

От друга страна, да се занимаваш рядко и нередовно е безполезно. Да се занимаваш всеки ден пък е вредно. Организмът лишен от почивка, започва да бие отбой. Отслабва имунната система. И не можеш да разбереш от къде ти идват тези ежемесечни настинки, при такъв „правилен” начин на живот?

На тридесет години е вече късно да се подлагате на изпитания за издържливост и да поставяте лични рекорди. Вече сме наясно какъв ресурс на издържливост ни предоставила природата.

Вярно е, че на тридесет все още е възможно да свикнем с нов режим, ще успеем стискайки зъби да потренираме, но нека не се залъгваме – това си е опасно за здравето. Освен това организъм подложен на стрес не слабее. Да слабее – значи да се доверява. Да се отпуснеш и успокоиш. А Вашият организъм Ви няма вече доверие. Вие се опитвате да изцедите последните му жизнени сокове, а на него му се живее и той упорито се опитва да съхрани неприкосновенния запас от калории. 90-60-90 – това всъшност са типичните скокове на теглото на дамите, които в момент на пристъп се опитват да се лишат от натрупаните от заседял живот килограми.

Така е не само в спорта, но и в живота. Спокойната, удовлетворена жена не е дребнава, не следи всяка стъпка на съпруга си, лесно понася дребните загуби. Жената притисната от стрес, конвулсивно стиска всичко, което притежава.

Невъзприемчиво, алчно, неотстъпчиво и подозрително може да стане тялото ни благодарение на глупавия фитнес.

Тридесет – това е възраст, когато трябва да се учим грамотно да разпределяме силите си и по възможност да избягваме каквато и да е преумора – мускулна, емоционална или умствена. На тридесет се готвим за маратона, който ще продължи през целия ни живот. Трябва да сме не просто красиви и здрави, а и да можем да бъдем дълго такива.

Да се занимаваш с фитнес сам е скучно, с инструктор пък тренировъчния процес се разтяга във времето, прекъсва се от ненужни и нищо не значещи разговори. Вярата в себе си расте, но не и мускулната маса.

Друг вариант е ходенето на фитнес с приятелка – това значи пауза за цигарка между степера и велоергометъра и задължително посещение на най-близкото кафе след басеина. Да купуваш колективни служебни карти пък значи цяла вечер да гледаш същите физиономии, които си гледал цял ден и по никакъв начин да не можеш да се абстрахираш от служебните проблеми.

А фитнес с любимия пък е точно толкова феерично, колкото и служебен роман. Ще се занимавате или един с друг, или със спорт. Или ще се целувате в джакузито, или ще плувате в басеина.

От егоистична гледна точка е много приятно да получиш от любимия „целогодишна клубна карта” и като приятно допълнение прякор „моята фитнесистка”, но не бива да го влачите със себе си там, където той всъщност трябва да си почива от Вас. По добре в различни клубове, но с мисли един за друг, отколкото в един и същи клуб, но резделени.

Може и да е старомодно, но според мен точно такива дреболии подкопават взаимоотношенията. Когато съм с мъжа си – главното за него трябва да съм аз, аз, аз! Когато мен ме няма – щангата….

Роман с инструктора е „евтино” удоволствие. Напомпаният мозък и напомпаните мускули могат да се съберат от чисто екзотичен интерес. Мъж, който си пристяга талията с кожен колан, превръщайки горната част от тялото си в нещо като надуваем дюшек, е далеч от представата ми за мъжки сексапил.

Въпросите за потенцията („върху тебе пада гардероб от който се подава малко ключе”) не съм готова да обсъждам, тъй като никога до сега не съм имала сексуална връзка с културист. За мен излишеството на мускулна маса е почти толкова отблъскващо, колкото и на сланини. В моите очи един строен и здрав мъж във всички случаи ще сложи в малкия си джоб всеки Шварценегер.

Въобще не коментирам въпроса за жените – културистки.

Това колко време трябва да отделя за тялото си съвременната делова жена в пълна степен зависи от това какво има в главата. Само глупачка може да си позволи да е грозна. И само глупачка може да си мисли, че апетитните и полушария отзад могат да заменят полушарията в главата.

Елена Ямпольская.

«Химн на истинската кучка или за себе си съм единствена ».

Моите впечатления.

Не устисках и си поръчах душа. Честно казано доста добри неща четох за него: къде статия в интернет, къде добър отзив…. Накрая влязох в сайта, прочетох всичко и реших: искам го!

Получих го по пощата и тържествено го занесох в къщи. Нетърпеливо разкъсах опаковката, съдържанието беше скромно – слушалка, две приставки и ….интересна книжка. В книжката пише не само за това как и какъв ефект да очаквам от душа, но и една камара интересни неща и полезни съвети. Съвети за това как да си правиш сам масаж, също как да използуваш различни етерични масла, как да си вземеш вана с билки, рецепти за маски за лице и тяло… Изобщо купища полезни неща. Ценна книжка.

Влязох вечерта в банята да го изпробвам. Приставката с 19 отвора не ми вдъхваше доверие и затова започнах с тази с 61. Хареса ми. Масажира тялото доста по-добре от обикновения ръчен душ. Но очакванията ми бяха по-големи, затова посегнах към другата приставка.

И тук възторгът и възхищението ми бяха неописуеми.

Водата ме удари в гърба с такава сила, че ахнах. Това, че с помощта на тази приставка мога доста бързо да се освободя от целулита, го разбрах веднага. Това си е истински масаж.

Естествено прокарах душа по всички част и на тялото си, за да видя къде какъв ефект може да се очаква. И ето ти проблем – от къде да започна? От двойната брадичка ли или от бръчките около очите, от схванатия гръб или тлъстичките ми кълки, или пък от повсеместния целулит – ако отделя по 20 минути на всяка проблемна зона, ще изкарам под душа 4 часа. Реших да започна от най-проблемното: врата и гръбнака.

И така, ден след ден стоейки под душа ми бяха необходими 8 сеанса, за да се освободя от схващанията в областта на врата. Не очаквах такъв резултат. Цената на един душ е колкото на 5-6 сеанса при масажист, а колко време и пари ще загубя ходейки при масажист за да си разреша този проблем!

Седейки постоянно пред компютъра си гарантираме схващане в гърба и ръцете. Покупката на душа може да те спаси от този и от редица други проблеми.

Не забравях разбира се да масажирам и краката. Първо ги разтривах според инструкциите с твърда кърпа до почервеняване, после масаж с душа. Кожата на краката ми стана невероятно мека още след първия сеанс. Целулитът стана по-слабо забележим.

Двойната брадичка започна да изчезва още след втория сеанс. Увеличи се работоспособността ми. Случи се и нещо доста интересно – престанах да ям вечер след 20 часа.

Просто не ми се яде, или по-точно яде ми се, но плод. Странно, но здравословно.

Изобщо горещо го препоръчвам на всички. Страхотно нещо е!!!

„Съвършенство” или Да бъдеш стройна

Ето едно писмо, което искам да изкоментираме, защото много жени след раждане се сблъскват с подобни проблеми.

„На 34 години съм, при ръст 164 см тежа 55 кг. Организмът ми е такъв, че лесно свалям излишните килограми. Преди да забременея тежах 52-54 кг, по време на бременността станах 77 кг, след раждането за няма и 10 месеца си възвърнах теглото без да полагам специални усилия.

Разказвам всичко това за да разберете доколко е податлив организмът ми.
Не ме безпокоят излишните килограми, а фигурата ми. Талията, бедрата, двойната брадичка, новопоявилите се мазнини по корема… Към момента полагам за тялото си само козметични грижи – антицелулитен гел и т.н.. Има ефект ,но аз искам да го подсиля. Посъветвайте ме”

С уважение, Оксана.»

Както се вижда, Оксана не страда от излишни килограми, а се стреми да достигне идеална фигура, което е похвално. При нея има разтегнати мускулни корема (с естествено отлагане на мазнини – бременноста го предполага) и разтегната кожа на много места – на бедрата, особено от вътрешната страна, на корема, на брадичката.

Какъв съвет мога да дам? Първо не избързвайте, Вие и така сте се възстановили много бързо. Не сте на 22 и регенеративните процеси са по-бавни. Но те естествено могат да бъдат ускорени. Щ е помогнат всякакви целенасочени упражнения, които можете да на мерите по сайтовете. Много добре допълнение към би бил масаж с твърда четка или още по-добре с душа, който би увеличил ефекта от всички други мерки в пъти.(Изпробвала съм го върху себе си!).

Хидромасажът оказва толкова мощно действие, че на подкожните мазнини не им остават много шансове, и толкова подобрява кръвообращението, че процесът на регенерация на кожата се ускорява многократно.

„Здравейте, Татяна!

Имам към Вас въпрос като към събрат (т.е.съсестра:) относно душа – как да си масажирам лицето с него, пробвах и силната струя почти ме отнесе в отсрешния ъгъл на душ-кабината. Да намаля струята до минимум? Къде е тайната? И изобщо как да го използувам? Колко време отделяте за процедури? Има ли определени движения? На мен нещо не ми се получава масажът на гърба.. А и каква вода е по-добре да ползвам – топла или студена. Освен това Вие препоръчвата хидромасажните процедури да се правят вечер, но аз пробвах веднъж и после цяла нощ бодърствувах. Прекалено силно тонизира. При Вас няма ли такъв ефект?
В очакване на Вашия отговор
Мария”

Лицето пробвай да масажираш с приставката със 69 отвора – по-слабо е налягането. Аз правя всички масажи с приставката с 19 отвора, независимо, че и у нас налягането е много добро. Да отначало ми се с струваше, че ще си сваля кожата, затова на начинаещите препоръчвам да започват с другата (с 69 отвора) за масаж на лицето.

Всъщност с душът правя масаж на двойната брадичка и шията, за лицето трябва да я сменям, а съм свикнала с 19-те отвора. Това касае всички нежни участъци на кожата

Тялото си обработвам цялото: от върховете на пръстите до шията. Започвам с кръгови движения отдолу нагоре, наблягам на задната част на бедрата, дупето, талията, задържам се на корема (двойна доза), после ръцете, деколтето и накрая гърба.

Но тъй като имам болки в гърба, това е отделен продължителен масаж. Как си масажирам гърба? Много просто – окачам душа на стойката и започвам да се движа отляво надясно и нагоре-надолу, подлагайки различни части от тялото като започвам от врата, раменете и слизам надолу към милата ми талия. Там затоплям повече водата, после таза с по-хладка вода. Чудно е!!!

Да душът действително тонизира, но аз го ползувам не преди лягане а веднага щом се прибера от работа. Така свалям натрупаното през деня напрежение и имам тонус за домакинска работа. Това удоволствие ми отнема 20-25 минути. Удоволствие!!!
Автор на проекта Нистоцкая Татьяна.

За пърхута

Този разказ е за борбата с пърхута.
Собственик съм на прилично окосмяване, и не съм се тормозил с окапването на косата си. Но пък имам друг проблем, не по-малко неприятен. Направо като в рекламата – не нося черни дрехи, не треса глава…с две думи „снеговалеж”
Ясно е – има проблем и трябва да бъде разрешен! И тръгнах да търся!

Естествено първото, което ми дойде наум беше шампуан против пърхут. Да кажа, че нямаше никаква полза от него ще излъжа. Има за около седмица-две, докато се мия с него, след това проблемът се връща. Сменям шампоаните, а полза никаква.

Стана и по-лошо – на главата ми се появи нещо като коричка, падаща на парчето, та дори и с кичури коса. За външния си вид дори не споменавам, ако съм с черна дреха изглеждам все едно съм бил на строежа или в мелницата.

Дойде време за стъпка две – посещение при дерматолог, диагноза – себорея, покупка на разни гадости под формата на течности с „болезнена” цена, а лечението продължава поне месец. Най-важното е без особен успех, или количеството не е точно, или не отстранява причината, или гъбичката предизвикваща себорея привиква….В общи линии след няколко годишна борба, резултатът беше нула на нула, не даже минус едно.

Победата дойде неочаквано. Обзаведох се с душ Хидриатика.

Започнах да си мия с него главата и забелязах, че коричките изчезнаха, пърхутът започна да намалява. Трябва да отбележа, че вече не ползувах специални шампоани. В началото го ползувах така: вечер – шампоан (обикновен) + душ със 64 отвора, сутрин – душ с 19 отвора,коричката изчезна на втория ден, тъй като го използувах нередовно, коричката се върна след 3-4 дни. В момента в който започнах да го ползувам редовно всяка вечер – за около месец и половин асимптомите изчезнаха. Предпологам, че резултатът дойде благодарение на качественото промиване на главата комбинирано с масаж.
Сега мога да не си мия главата по седмица и повече и нито грам пърхут!!!
Евгений Кайдаш.
E-mail: kaydash@list.ru

Историята на излекуването на директора на „Роксолана” ООД с душ Хидриатика

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>