Книгата на Фролов. Шизофрения, епилепсия, болест на Алцхеймер, алкохолизъм! Има ли изход?


Към главната страница КНИГАТА НА ФРОЛОВ

Световната организация по здравеопазване съобщава: повече от милион и половина жители на планетата страдат от различни психически заболявания и разстройства.

Регистрирани са повече от 400 млн. случая на различни неврозни страхове, 340 млн. души са в състояние на подтиснатост, 250 млн. имат разстройство на личността и около 60 млн. са със забавено развитие, 45 млн. болни от шизофрения, 22 млн.— слабоумие, повече от 40 млн. страдат от эпилепсия, 8 млн.— от последствия на мозъчни травми. Повече от 110 млн. души са с никотинова зависимост, 100 млн.— алкохолна зависимост и 15 млн. злоупотребяват с наркотични средства. Не повече от 1% от хората с психически отклонения стават пациенти на специализирани клиники.

И това е само върхът на айсберга, с който си имат работа здравоохранителните организации. Останалите са в категорията на „невидимото болшинство”— счита Генералния директор на Световната организация по здравеопазване – доктор X. Накадзим.

Вече говорихме за това, че уязвимостта на човек е предопределена. Утробния период, и многомесечния етап на адаптация към въздушната среда са сериозни изпитания за формиращия се организъм. Страдат мозъка, централната нервна система. Пораженията нарастват през целия ни живот. Причина за това са инфекции, интоксикации, заболявания на главния мозък (травми, тумори и др.), на жлезите с вътрешна секреция, на вътрешните органи, авитаминози, психически травми.

Психическите разтройства се засилват в зависимост от качеството на социалната среда. Бедност, безработица, семейни проблеми, напрежение и стрес — всичко това влияе негативно върху психическото здраве на населението.

Днес твърдим, че психическите заболявания възникват в зависимост от готовността на „органичната база”. Те са възможни при увреждания на определени зони на главния мозък или при низко равнище на обезпечаване на клетъчните структури в тези зони с енергия.

В предната глава вече писахме, че преди всичко се увреждат микросъдовете и капилярите. В резултат на това невроните се лишават от енергийно възбуждение, престават да функционират и преминават в състояние все по задълбочаваща се анабиоза.

Но, ако мащабите на такова поражение на младини носят микрозен характер, то към 60-70 години капилярното корито (поток) намалява на една трета вследствие на стареенето (В. И. Козлов и др., 1994). В този случай такива негативни последствия, като разстройство на личността, слабоумие, подтиснато състояние – могат да бъдат закономерност.

Зоновото поражение на капилярите и микросъдовете, недостатъчното кръвоснабдяване и енергийно осигуряване на отделни участъци на мозъка създава множество условия за различни психични разстройства.

Например, шизофренията се асоциира както с наличие на зони на защитно спиране под формата на различни хипнотични фази), така и на огнища на стагнация на възбуждението. Но едновременно, вследствие на изключени от работа отделни групи неврони, се нарушава препредаването на сигнали между нервните структури. И тук са възможни различни варианти на поведение. От състояние на пълно изключване на съзнанието, до необуздана агресивност. Но лечението на това заболяване се усложнява, ако не се предотвратят по-нататъшните увреждания на съдовете. А съгласно нашата концепция, те най-бързо излизат от строя в зоните на увреждане. Затова лечението на психически разстройства трябва да се провеждат в ранен стадии и в условия, изключващи допълнителни поражения на съдовете. Тази задача днес може да бъде изпълнена от нашата технология.

Неврози, подтиснато състояние, шизофрения, епилепсия, слабоумие — болести, обусловени от увреждане на микроваскуларите, капилярите и недостатъчно енергоосигуряване на нервните клетки. Дишането с тренажора позволява да се решат такива проблеми. Важното е правилно и системно да се организират занятия. Препоръчва се стандартния вечерен вариант. Продължителността се довежда постепено от 20 минути (по 1 мин. на ден) до 60 минути. Около седмица след усвояване на техниката на дишане в седящо положение е целесъобразно да се тренирате лежейки по гръб с вдигнати на 35-40 см от пода крака (на възглавничка).

Интересни възможности има днес и пред тези, които искат да намалят алкохола или изобщо да се откажат от него. Последното, всъщност изобщо не е задължително.

Още повече, че сериозни изследвания доказват, че неголямо количество алкохол (25-30 грама дневно) под формата на бира или сухо вино удължава живота. Нашият метод вече е изпитан. Положителният резултат е осигурен. Но това е очаквано, тъй като произтича от същността на процесите, произтичащи в организма при новото дишане.

Един от продуктите на окисление на свободните радикали на мастните киселини е етиловият спирт. Той едновременно се произвежда и потребява в организма постоянно. Т.е. всяка клетка синтезира и използва за свои нужди винен спирт.

Мистерията, защо някои хора пият, а други не могат да пият, е загадка.

Но се наблюдават цели райони, страни, в които хората са склонни или безразлични по отношение на алкохола. Никой не се е замислял защо са известни с любовта си към алкохола финландците, северните народи, а и руснаците от средните ширини.

Тази „любов” е по-добре изразена при работещите под земята, например в метрото, в рудници, в шахти, отколкото при наземните работници – например строители. Жителите на южните райони, например арабите, в по-голямата си част са подтискащо равнодушни към алкохола. Наблюдавал съм в Таджикистан и Узбекистан доста спокойно отношение към алкохола. Дори концентратите, например водката, при някой предизвиква откровено отрицание. Как да обясним тези факти?

Окислението на свободните радикали на ненаситените мастни киселини е обусловено преди всичко от дишането.

Но при обикновено дишане се вкарват в действие много малко количество клетки. Останалата огромна част от клетките не работи и, естествено, е лишена от своя спирт.

Вторият активатор на окислението на свободните радикали е електромагнитното излъчване, което се осигурява основно, благодарение на слънцето. В северните ширини и близко до екватора мощността на електромагнитния фон се отличава много. И това се отразява на енергетиката на клетките на човешкия организъм и осигуряването им със собствен спирт.

При дишане с тренажора се увеличава рязко количеството на активно функциониращите клетки, човек повишава енергетиката си и заедно с това осигурявана организма си необходимото количество ендогенен спорт.

Виждал съм как без всякакво „кодиране” хората престават да пият.

Други вместо водка сега предпочитат бира или вино. Но в цивилизовани дози, т.е. когат о полезното се съчетава с приятното – чаша вино или бутилка бира и не е задължително това да става всеки ден. Впрочем, ендогеннодишащите жени считат това количество за завишено.

Интересни са наблюденията при пушачите. Когато започват да дишат не трябва да им се поставят никакви условия. Може само да бъдат посъветвани:” Най-важното е да дишате, а пушенето си е Ваша работа.”

Видях как мой познат отказа цигарите. Друг пък спря да пуши след два месеца, друг – след три. На една позната пък за това и бяха необходими шест месеца, на друга четири. Човек е решил да се справи с конкретни заболявания. Отначало изобщо не си поставял за цел да спира цигарите. Всичко станало спонтанно.

Изчезнала необходимостта.

Спомням си една жена, дойде при нас в консултацията и каза: „Сосенкова зарязала цигарите!”. Познавах Сосенкова, като една от първите посетителки на пункта ни, а и заради майка и, която след дишане с тренажора буквално се възродила. Била болна и последните години не излизала от къщи. Сега ходи на пазар и поддържа домакинството.

Нарочно давам примери, при които мъжете се отказват по-бързо от пушенето. Ако жена е спряла цигарите, това вече е сериозно.

Намаляването на алкохолната зависимост благодарение на новото дишане е обусловено.

Стотици хиляди клетки са покрили дефицита си на етилов алкохол. Обменът на клетките се подобрява. Състоянието на дискомфорт, предизвикано от постъпването в мозъка на отрицателни сигнали от функциониращите в стресови условия клетки. Като добавим към това и малко воля – успехът е неминуем.

Механизмът на отказ от цигарите е различен.

Пушенето доставя удоволствие. Този ефект е свързан преди всичко с никотина. В големи дози той е сравним с отрова. В малки дози е наркотик предизвикващ възбуда и еуфория. Благодарение на тези усещания, тютюнопушенето се радва на любовта на човечеството. Независимо от явните вреди, хората не желаят да се откажат от удоволствието. В обикновеното сиво ежедневие за много хора това е начин за отпускане, може да се каже за изключване от реалността.

Това, което се постига с тютюнопушенето кратковременно, може да се осигури и поддържа продължително време с помощта на новото дишане. Повишената енергетика на клетките стимулира и активира производството на ендорфиноподобни хормони (например бета-ендорфин), притежаващи меко наркотично действие.

На всички ендогеннодишащи, а също на тези, които активно дишат с тренажора, е познато състоянието на комфорт, отпускане и яснота на съзнанието, усещането за тиха еуфория.

Това е признак не толкова на ефективност на обмена и осигуряване на структурите на главния мозък с енергия, колкото свидетелства за оптимално повишаване на концентрацията на ендорфини в главния мозък.

Приятното усещане в този случай е съчетано с полезен ефект, получаващ се в организма в следствие на повишената енергетика.

При пушачите възбудата и състоянието на еуфория периодически се сменя със забавяне на реакциите и дискомфорт. Последното изчезва като се изпуши поредната цигара. Човек се намира в състояние на никотинова зависимост. При закоравелите пушачи „димпаузите” могат да бъдат и през 40 – 50 минути. Най-страстните любители на тютюна са принудени дори да прекъсват съня си за цигара.

В съзнанието на пушача периодически изниква една доминанта – „цигара”. Тя възниква като потребност, като необходимост за преодоляване на дискомфорта. И тук е на ход „новото дишане”. Постепенното повишаване на енергетиката намалява усещането за дискомфорт.

Необходимостта да запалиш цигара отново вече не е толкова остра. Едновременно с това намалява удоволствието от пушенето, понижава се равнището на възбуждане и еуфория. Та нали сега обезвреждането на никотина става по-бързо и ефективно. Колкото по-дълъг е стажът в дишането и по-висока енергетиката на организма, толкова по-слабо изразени са главните причини (стимули) за пушене. Намалява честотата на пушене, както и неговата привлекателност.

Едновременно с това, в момент на прозрение, пушачите откриват проблемите, свързани с пушенето. Може колебанията все още да възникват в съзнанието. Но човек все пак вече започва да избира. В началото поставената задача е да се спасим (излекуваме) от болестите. В това число не влиза изискването да се спрат цигарите.

Но, ако Вие сте осъзнали необходимостта от спиране на цигарите, нашата технология може да Ви бъде много добър помощник. Та тя създава морални и материални предпоставки, както и най-добрите условия за постепенно отказване на цигарите. Вие се включвате в абсолютно безопасно и тръгвате по пътя към най-доброто здраве. На този фон ефектите на тютюнопушенето постепенно ще бледнеят, докато не останат окончателно в миналото.

Верен приятел в лицето на „новото дишане” ще намерят и желаещите да се справят с наркотични зависимости.

Използвахме тютюнопушенето за да разкрием принципа на действие. Дишането помага да се преодолее основната бариера – абстиненцията. А човек, измъкнал се от наркотичната зависимост благодарение на дишането е напълно способен да води нормален пълноценен живот.

Нашата технология е преди всичко за тези, които искат да живеят дълго.
Всеки човек има избор. Ние му казваме: имате възможност да се излекувате, да сте здрав и изживеете интересен и дълъг живот. За целта има ефективна технология. Всичко останало е във Ваши ръце.

Изложил съм подробно принципите и основата за лечение на болести свързани с зависимостта от алкохол, тютюн, наркотици. Осъзнаването на новите възможности стимулира волята и разума на човек, разкрива неговите творчески способности за собственото преустройство. Но нашият метод по удивителен начин се отразява на психичното състояние и поведение на всеки човек. Затова прекрасно се лекуват страхоив неврози, потиснато състояние, забавено развитие, болест на Алцхаймер и Паркинсон, епилепсия и други психични заболявания и разтройства. Принципът е елементарен: дишането възстановява съдовата стена и енергийните параметри на клетките на увредените зони на главния мозък.

Но благоприятните изменения в психиката и мисленето произтичат при новото дишане и, на практика, у здрави хора. Те започват да чувстват и мислят по друг начин. Не е учудващо, та нали нивото на клетъчна енергетика на главния мозък се повишава 3-4 пъти. Такова състояние се постига благодарение на съвършенството на новото дишане.

Я специально подробно изложил принципы и основы лечения болезней, связанных с зависимостью от алкоголя, табака, наркотиков. Осознание новых [• возможностей стимулирует волю и разум человека, раскрывает его творческие способности для собственного переустройства. Но наш метод удивительно отражается на состоянии психики и поведении каждого человека. Поэтому прекрасно лечатся неврозы страха, подавленное состояние, замедленное развитие, болезни Альцгеймера и Паркинсона, эпилепсия и другие психические заболевания и расстройства. Принцип прост: дыхание восстанавливает сосудистое русло и энергетические параметры клеток пораженных зон головного мозга.

Но благоприятные изменения в психике и мышлении происходят при новом дыхании у практически здоровых людей. Они начинают чувствовать и мыслить по-другому. Неудивительно, ведь уровень клеточной энергетики головного мозга повышается в 3-4 раза. Такое состояние обеспечивается за счет постоянного совершенства нового дыхания. spilleautomater pa nettet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>