Книгата на Фролов. Главоболие? Сега това може само да ми се присъни.


Към главната страница КНИГАТА НА ФРОЛОВ

Така реагира на моя въпрос събеседничка, отскоро усвоила ендогенното дишане. Мигрената започнала да я измъчва още в средното училище. „На 54 години съм, но не помня момент, в който да съм била в състояние на комфорт”.

Облекчението дойде с дишането с тренажора ТДИ-01. Това, което съвременната медицина не успя да постигне за 37 години, се получи с помощта на тренажора за три седмици.
Мигрената си отиде.

Разбира се, не гарантирам на всички толкова кратък срок. Организмът, особеностите на дишането и старание при всеки индивид са различни. Но, човек изпълняващ правилата на нашата технология, е обречен на успех. Нали лечението с помощта на дихателния тренажор ТДИ-01 се базира на разбирането на реалните процеси в организма.

Представата за възникването на главоболието, мигрената често се подменя с описание на симптомите. Но симптоматичната медицина е занаят за талантливи единици. Разбирането на основополагащите закони на функциониране на организма дава възможност да се създаде медицина на реалното, надеждното оздравяване и да се реши сложния проблем с главоболието.

Повече от 70% от хората по света се оплакват от главоболие. Открояват се две основни форми: главоболие от напрежение(62%) и мигрена(30%). Другите (8%) като правило са с органичен произход. Те възникват поради тумори или други заболявания, които изискват специално лечение.

Човек усеща главоболието и него, преди всичко, го интересува кога настъпва оздравяването. Универсалността на нашия метод позволява да се разчита на успех, независимо от причините за възникване на главоболието. Въпреки това за читателят е добре да знае произхода на болката.

Защо и кога възниква главоболието?

Болката възниква в случай на увреждане на нервните клетки, нервните тъкани. Поражението на нервните структури става при хипоксии и отравяне с токсини, отрови. Хипоксичното увреждане на нервните тъкани става повсеместно, през целия ни живот. То започва в момента, в който възникне недостиг на снабдяване на нервните клетки с енергия.

Сега вече ни е известно, защо се случва това. Причината е недостатък на хранително кръвоснабдяване, ако кръвта съдържа малко еритроцити, които пренасят енергия.

Още по-лошо е, когато кръвоснабдяването се изключва напълно. А тези ситуации при външно дишане започват да възникват още от детска възраст. Та нали количеството на еритроцитите, които пренасят енергия от раждането до десетгодишна възраст намалява 7 пъти, а до 16-годишна възраст – 12 пъти.

Същевременно у човек се формират множество реакции, свързани с въздействието на средата на обитаване. Нашият главен мозък, състоящ се предимно от нервни клетки, е чувствителен индикатор за благополучието на организма. Той фиксира всички неблагоприятни въздействия, независимо с какво са свързани. Сваля под нормата артериалното налягане, намалява кръвоснабдяването, появяват се неприятни усещания, гадене. С повишаването на артериалното налягане нараства вътрешночерепното налягане, напрягат се капилярите, микросъдовете.

Възниква дефицит в кръвоснабдяването и енергетиката, появява се главоболие. Циклон, понижено атмосферно налягане, мрачно. Циклонът се характеризира с намален електромагнитен енергетичен фон, формиращ се преди всичко от слънцето. Енергетиката намалява незначително, но мозъкът отбелязва и това; появява се главоболие.

Антициклон, слънцето е в зенита си, атмосферно налягане 765 мм ж.ст.. Отново главоболие.

Повишеното атмосферно налягане притиска вените, понижавайки оттока на кръвта, лишавайки по този начин нервните клетки от нормално кръвоснабдяване.

Слънчеви изригвания, магнитни бури, стрес, емоционални, физически, химически и всякакви други фактори могат да създадат условия за нарушаване на кръвоснабдяването и понижаване на енергоснабдяването на нервните клетки. Израз на това са неприятните усещания.

Главоболието може да се появи при отравяне на организма. Това може да са вещества, попаднали в организма отвън. Възможно е да са хранителни отравяния. Но в нормалния живот такива явления имат случаен характер.

Главоболието може да възниква епизодично, когато нервните клетки се отравят от токсини, произхождащи от организма. Преди всичко, това са продукти, резултат от жизнената дейност на патогенна флора в областта на венците, зъбите, носоглътката. При хронични заболявания (пародонтоза, кариес, гайморит, фронтит), при ангини, простудни заболявания, грип тези зони са главните доставчици на токсини в организма.

При външно дишане в организъм с понижена енергетика детоксикацията се осъществява бавно. Затова е възможно токсините да достигат до мозъка по кръвен път.

Но отравянето на нервните клетки може да е причинено и от патогенна флора, обитаваща непосредствено кръвоносните съдове на главния мозък. В този случай отравянето може да има по-остър характер, тъй като токсините от бактерии, минавайки през кръвотока, веднага попадат в нервните клетки. Главоболието причинено от патогенна флора е най-вероятно при отслабен имунитет.

Хипоксичните състояния са присъщи преди всичко на хора със слаба енергетика. Основна причина за тези състояния е външното дишане. При това при отслабена дихателна функция положението се влошава. Т.е. проявява се въздействието и на хипоксия, и на токсичните компоненти на патогенната флора.

Колкото повече организмът старее, толкова повече се увеличава количеството на повредени кръвоносни съдов, пада тонусът им, понижава се имунитета. Може да се появят нови болезнени зони или да се усили главоболието. Но болката е показател (манифестатор) на начина на живот и пораженията върху тъканите.

Сигнализирайки чрез болката, нервните клетки ни съобщават, че са живи но се разрушават.

Такова състояние обаче не може да продължава много дълго. Настъпва момент, в който капилярите, доставящи кръв до участъка от нервната тъкан, се изключват окончателно. Нервните клетки спират да функционират. Престават да постъпват болезнени сигнали от изключения участък. Болката е изчезнала, защото поражението е станало вече много голямо.

Натрупването на такива нарушения в мозъчната тъкан води до различни нарушения в работата на главния мозък. В ежедневието често се използува думата „склероза”, подразбирайки забравяне, слаба схватливост и памет.

По-дълбоките изменения се проявяват във вид на старческо слабоумие (болестта на Алцхаймер) и всевъзможни разстройства и отклонения на психиката.

Средствата, използувани за борба с главоболието, в масовия случай са неефективни. На много хора те просто не помагат. Механизмът им на действие е насочен към купиране на болката. Те намаляват страданието, но не оказват съществено влияние върху причините за заболяването. На практика с помощта на лекарствените средства, ние създаваме условия на атеросклерозата да се „промъкне тихо” в главния ни мозък, а следователно и в организма.

Така, че кое е по-добро? Да търпим главоболието, опитвайки се да отстраним причините, или да го облекчаваме с лекарства?

От гледна точка на новата технология и двата пътя са тупикови (задънени, без изход). Човек някак си наблюдава процеса на изключване от функция на нервните клетки на собствения му главен мозък. Настъпва момент, когато болката отслабва. След поредната простуда тя се обажда все по-малко, макар че може да се появи епизодично. Експериментът е свършил. Някаква много малка частица от нашия мозък се е изключила от работа.

Минава време, нови повреждащи процеси раждат нови мъртви микрозони в нашия мозък. Нарушават се връзките и междуклетъчните комуникации не се възстановяват. И това може да доведе да разнообразни отрицателни последствия не само върху умствените ни възможности и психиката, но и върху други системи на организма.

Предишната безпомощност на медицината не оставяше на хората избор. Но вече има средство, защитаващо мозъка и възстановяващо нервните клетки. Новото дишане създава условия, отстраняващи причините за хипоксия и отравяне на нервните клетки. Тук се има предвид рехабилитация на микросъдовия поток, нарастване на ефективността на обмен през стените на съдовете, повишаване на еластичността на съдовете, подобряване на енергийните свойства на кръвта и способността й да циркулира и по най-малките капиляри, рязкото увеличаване на метаболичната активност на клетките, покриващи кръвоносните съдове.

Основна роля в тези процеси имат клетките на имунната система, които в новите условия бързо достигат висока активност. Главоболието започва да отстъпва още при първите занятия по дишане с тренажора. Постепенно намалява честотата и силата му. Днес това е доказано с многочислени примери.

Дишането не само създава комфортни условия за работа на главния мозък. То осигурява рехабилитация на по-рано поразени участъци. Читателят с право може да се усъмни в това, тъй като битува убеждението, че нервните клетки не се възстановяват. Тази концепция е основана върху данните на американския хистолог Г. Броди (1951).

Германският анатом Г. Хауг със своите изследвания доказва, че това не отговаря на истината. Оказва се, че нервните клетки не загиват, въпреки че постепенно намаляват размера си. Те преминават в своеобразно състояние на хипобиоза. Ако се възстанови кръвоснабдяването и, по този начин, се осигури енергия на клетките, те могат да се върнат към нормален живот.

Именно това се случва при последователни дихателни тренировки. И тук отново ще възниква болка, но на нея трябва да се гледа оптимистично. Не бива да се борим с тази болка посредством лекарства или да спираме дишането. Обратното, трябва да създаваме най-благоприятни условия за енергийно напомпване на организма. Необходимо е строго да се придържаме към режима на ежедневно вечерно дишане и нискокалорийно хранене с пълно ограничаване на рафинираните въглехидрати. Препоръчват се пресни плодове и зеленчуци, слънчогледово и ленено масло, тлъста морска риба (50-80 грама на ден).

При главоболие свързано с туморни процеси, следва да се ръководим от прилаганата методика. При това трябва да се има предвид вероятността от усилване на болката, и дори повишаване на температурата в първите седмици на тренировките. Реакцията в тези случаи трябва да е аналогична на по-горе описаната, тъй като при тези условия ефективността на лечението нараства. spilleautomater online

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>