Ендогенното дишане и заболяванията на нервната система


КНИГАТА НА ФРОЛОВ
ще Ви разтърси! Не пропускайте
.

Защо да купя ТДИ-01? Научете повече…

Със сигурност е сложно да се намери човек, който в някаква степен да не е бил засегнат от проблеми, свързани с нервите – те са толкова много и разнообразни.

- Главоболието
- скоковете в кръвното налягане
- безсънието
- болките в кръста
- забравянето
- пониженото внимание
- повишената раздразнителност
- хроничната умора

Всички тези признаци са следствие от откази в работата на най-важната съставна част на човешкия организъм.

Всички болести са от нерви!

Нервната система е сложна мрежа от структури, която пронизва целия организъм и осигурява саморегулация на неговата жизнена дейност.

Благодарение на правилната й работа ние можем да дишаме и да се движим, да мислим и да говорим, да възприемаме заобикалящата ни действителност и да действаме в съответствие с нейните особености.

Нервната система се състои от централна нервна система (ЦНС) и периферна нервна система (ПНС).

Към ЦНС се отнася мозъка и гръбначния мозък, а към ПНС стотици хиляди нерви, стволове и окончания, които осигуряват връзка на ЦНС с всяка част на човешкото тяло. Ето защо няма нищо чудно, че проблемите с нервите неминуемо се отразяват върху състоянието на другите органи и системи.

Заболявания на периферната нервна система

Най-разпространени в тази група са невралгиите и радикулитът

Невралгията (буквално „болка на нерва“) се съпровожда с пристъпи на болка, напомнящи на удар с ток.

Най-често болестта поразява троичния нерв. По статистически данни този вид невралгии се среща при 50 човека от 10000 и е особено характерен за жените над 40 години.
Болката, появяваща се в този случай, може да обхване областта на бузите, челото, венците и брадичката.

По време на пристъпа лицевите мускули се съкращават непроизволно и се появява „болезнен тик”.

На този, който поне веднъж е изпитал „ удоволствието” върху себе си не си струва да се обяснява, че тук няма нищо добро.

Също така, се срещат невралгии на тилния нерв и междуребрената област. При последния вид стрелкащите и изгарящи болки са особено силни и се усилват при всякакво движение.

Радикулитът е още един бич за съвременния човек. Статистиката сочи, че от тази напаст периодично страда всеки осми жител на Земята, по-възрастен от 40 години.

Истина е, че за последните десетилетия болестта (както впрочем и невралгията) силно се е “подмладила“. Днес от тези заболявания на периферната нервна система се оплакват не само пенсионерите, но и съвсем млади хора!

Болестта възниква в следствие на притискане на коренчетата на гръбначния мозък или на нервните стълбове на всякакви нива. Най-често, причина за болестта става остеохондрозата, при която междупрешленните хрущялни дискове губят еластичността си и притискат нервите.

В резултат на това в поразената област (по-често кръста, по-рядко шийно-рамената област и гърдите) възниква силна болка, усещаща се в бедрото, подбедрицата, стъпалото, таза, рамото или лопатката.

Всяко движение предизвиква болезнени усещания, появява се скованост и болния за известно време не може да се „наведе и изправи”. Обикновено заболяването протича остро и при много от случаите преминава в хронична форма с периодични кризи на обостряне. Пълното излекуване от тази напаст е много трудно, най-често се налага да се приспособиш.

Традиционно лечение

Лечението на радикулита и невралгиите основно се свежда до приемане на обезболяващи и противовъзпалителни препарати.

”Изпиваш таблетка – живееш спокойно.” – това ни внушават от екрана на телевизора.

Но рекламодателите забравят да ни напомнят, че силните медикаменти се явяват много агресивни и по пътя на премахването на болката оказват разрушително действие върху целия организъм.

Освен това, такова „лечение” не е в състояние да отстрани причината за възникването на болестта и, след известно време, заболяването отново напомня за себе си.

Впрочем, хората, знаейки за това, продължават да се съгласяват с този „варварски” метод на лечение. При горепосочените заболявания болката е толкова силна, че нямаме нито сила, нито желание да я понасяме.

Заболявания на централната нервна система

Тези болести са най-сериозните, тъй като са свързани директно с нарушаване на работата на мозъка, най-често на главата.

Причините за това могат да бъдат две:

1. Нарушаване на мозъчното кръвообращение;

2. Вътрешна дисфункция;

Най-често, кръвообращението се нарушава в резултат на атеросклероза (образуване на холестеролни плаки върху стените на кръвоносните съдове), която в наши дни е придобила формата на истинска епидемия.

Също така, причини могат да бъдат родилни травми, вегетативно-съдова дистония, нарушение на артериалното налягане, сътресение на мозъка, заболявания и травми на гръбнака и др.

В следствие на това, клетките на мозъка започват да изпитват дефицит на кислород и питателни вещества, което неизбежно води до проблеми в работата им. Възниква енцефалопатия, която се проявява с множество разстройства:

-появява се световъртеж (особено при рязко ставане), нарушава се координацията на движенията;
-повишава се умората, дори и при незначителни натоварвания, постоянно Ви се иска да спите;
- понижава се скоростта и качеството на мислене;
- влошава се паметта, човек започва да забравя дати, фамилии, събития от живота и др.
- понижава се вниманието, става трудна концентрацията върху нещо определено;
- при децата се наблюдава изоставане в развитието;
- понижава се устойчивостта на стрес, повишава се нервността и раздразнителността;

Най-печалното е, че с времето, тези състояния прогресират, ако човек не предприеме нищо за да подобри ситуацията.

Още по-тежки са нещата при инсулт. Кръвоизливът предизвиква разкъсване или запушване на кръвоносните съдове. Част от мозъка напълно се лишава от кръвоснабдяване и умира.

В резултат на това човек може да престане да разбира писмената или устна реч, да няма способност да усеща вкуса на храната, да произнася думи, да анализира получената информация и да прави изводи, да се окаже частично или напълно парализиран и др.

Традиционно лечение

Не винаги се получава да се избегне повторен инсулт и да се възстановят загубените функции с помощта на традиционното лечение.

Силно действащите таблетки и инжекции струват много пари, а по-достъпните аналози не водят до очаквания ефект и разрушително въздействат на другите системи и органи.

По статистика, да избегнат инвалидизиране и да възвърнат работоспособността си след преживяното заболяване успяват 20-60% от пострадалите.

Не по-добре стоят нещата с лечението на енцефалопатията и заболяванията, в резултат на които се е появила.

Традиционното лечение може само да забави развитието на заболяването и пациентите са длъжни да провеждат курсове на възстановителна терапия 2-3 пъти в годината. Това е свързано с действието на спасителните медикаменти, които в повечето случаи се борят със симптомите и не са в състояние да отстранят причината на болестта.

Методът на ендогенното дишане

Специалистите от компания “Лотос” предлагат алтернативен метод на лечение на заболяванията на нервната система – дихателен тренажор “Феномен на Фролов”.

Уникалното откритие на руските учени и В. Ф. Фролов и Е. Ф. Кустов е известно като “инхалатора на Фролов” и повече от 10 години се използва успешно за лечение на заболявания на всички органи и системи.

Ефективността на ТДИ-01 е доказана с многочислени клинични изпитания в авторитетни медицински учреждения в Русия и извън пределите й.

Днес „Феномен Фролова” се използва с популярност в Америка и Канада, Израел и Прибалтика, Украйна, Белорусия и Казахстан.

В основата на метода е заложена идеята за възстановяване на целостта на биоенергийната система на човека, която се базира на правилното дишане.

Неговата роля при лечението на заболявания на нервната система е известна от древността. Даже най-обикновените дихателни упражнения успокояват, хармонизират работата на нервната система и повишават съпротивата на стрес.

Благодарение на тренажора „Феномен Фролова” става възможно усвояването на метода на ендогенно дишане, който удивително обединява в себе си постиженията на всички дихателни практики и няма аналог в световната практика.

Благодарение на това резултатът от тренировките не се ограничава с един успокоителен ефект.

Действието на ТДИ -01 е насочено към активизация на колосалните вътрешни резерви на човешкия организъм, които не се използват в обичайния живот.

Само след 3-4 занятия с „Феномен Фролова” стартира мощна програма за подмладяване и лечение практически на всички болести.

При човек, дишащ с тренажора, се повишава имунитета, намалява разрушаването на тъканите, увеличава се енергообмена, нараства скоростта и качеството на всички обменни процеси.

Нивото на клетъчната енергетика се повишава 30-40 пъти!

Разбира се, такива резултати не се постигат за един ден, тъй като нервната тъкан е една от най-бавно растящите в организма.

Затова, въоръжен с търпение, човек може не само да се освободи от болестта си, но и да си осигурява превъзходна профилактика, за да не се възобнови болестта.

И всичко това се постига без каквито и да е вредни последствия!

Такива потресаващи резултати се постигат и при лечение на патологиите на мозъка. Благодарение на многократното повишаване на имунитета и подобряване на метаболизма става възможно пълното излекуване от такова тежко заболяване като атеросклерозата!

Отстраняват се и други причини за нарушаването на кръвообращението: вегетативно-съдова дистония, проблеми с кръвното налягане, последици от травми и др.

Резултатът е, че всички участъци на мозъка започват да получават в пълен обем кислород и всички хранителни вещества.

На този фон се възстановяват паметта, речта, вниманието. На човек му става по-леко да изпълнява своите ежедневни ангажименти. Възстановява се способността за обучение: той лесно се включва в нови дейности, пренастройва се от едно нещо на друго.

Особено добре това се проявява в примерите с по-възрастните хора.

Ето какво пише Галина Георгиевна Ватулина:

„Аз вече 1 година дишам с апарата на Фролов и за този период много се подмладих, а съм на 70 години.

Рязко се повишиха моите умствени възможности, макар и преди да не съм се оплаквала (аз съм кандидат на науките по радиационна биология) и имам много награди.

За тази 1 година аз завърших Международната Академия за валутна борсова търговия във Форекс Клуб, активен член на който съм и сега. Аз самата съм учудена, тъй като преди това не съм имала никакво понятие от компютри и икономика. Сега имам прекрасна памет. Много съм благодарна на В.Ф.Фролов.”

И подобни примери има много.

Отлични резултати постигат и хора, прекарали инсулт (заниманията с тренажора трябва да започнат не по-рано от 2 седмици).

Рязко се покачва скоростта, с която протича възстановяването на изгубените функции в резултат на кръвоизлива.

Благодарение на подобрения метаболизъм във всяка клетка става възможно възстановяването на дейността дори и на силно увредените участъци!

Освен това, ендогенното дишане активизира компенсационните възможности на организма и функциите на увредените части на мозъка започват да се изпълняват от съседни негови отдели.

Нашият мозък е сложен компютър, от който ние използваме само 10%.

Методът на ендогенното дишане увеличава това процентно съотношение и нагледно ни демонстрира удивителните способности, които притежаваме.

„Феноменът на Фролов” се справя и с тежките болести.

Тренажорът ТДИ-01 помага да се получат удивителни резултати и при такива тежки заболявания на нервната система като епилепсия, болестта на Паркинсон и множествената склероза.

Епилепсията е хронично психо-неврологично заболяване, което се характеризира със склонност към повтарящи се внезапни припадъци. В наши дни тази болест е много разпространена. От болестта страдат около 40 милиона души по целия свят!

Епилепсията може да се появи от само себе си или като следствие от други заболявания, например, атеросклероза.

Извън тази зависимост ендогенното дишане изпълнява две функции:

1. намалява излишната активност на мозъчните клетки и тяхната готовност да се разредят чрез втрисане

2. увеличават прага на възбудимост – бариера, след която външни стимули могат да предизвикат пристъп

Подобен ефект може да се постигне и с помощта на медикаментозни препарати. Само че те трябва да се приемат в течение на много години, а понякага и за цял живот. Не е изненадващо, че в резултат на техните странични действия човек се сдобива с „букет“ от други заболявания.

Болестта на Паркинсон е заболяване на нервната система, което се характеризира с повишаване на тонуса на мускулите и тяхното постоянно треперене.

Такава трагедия в 100% от случаите довежда до инвалидност. Може да стане в следствие на приема на някои медикаменти, лоша наследственост, черепно-мозъчна травма и пр.

Невъзможно е напълно да се избавите от болестта с помощта на традиционната медицина.

Медикаментите се приемат през целия живот и могат единствено да забавят или в някаква степен да намалят проявите.

Тренажорът „Феномен Фролова” връща надеждата на жертвите на тази тежка напаст.

В практиката на използване на ТДИ-01 има случаи на частично или напълно излекуване от Паркинсон. Степента на резултата е строго индивидуална и зависи от това, в какво състояние се намират двигателните центрове на мозъка. Но фактът си е факт: ендогенното дишане ПОМАГА.

Множествената склероза е тежко автоимунно заболяване, при което в организма се формира агресия спрямо собствените нерви.

Болестта бързо прогресира и постепенно довежда до „отпадане” и „изкривяване“ на функциите на различните органи.

Уврежда се зрението на човека, нарушава се чувствителността на отделни участъци на кожата и меките тъкани, възникват мускулни изтръпвания, изпада се в невъзможност да се задържат урината и изпражненията, получава се разстройство на психиката, възпалителни инфекции, парализа.

Болестта често се появява в млада възраст и може да протича, както дълго и относително благоприятно, така и мълниеносно, с бърз летален изход.

Методите, с които разполага съвременната медицина могат за определено време да доведат до ремисия, но не са в състояние да я спрат и, най-вече, да върнат в обратна посока развитието на болестта.

Да не говорим, че медикаментите при лечението на автоимунните заболявания въздействат чрез подтискане на активността на имунитета и постепенно се достига до разрушаване на организма…

Опитът от работата с дихателния тренажор ТДИ-01 е доказал ефективността на метода на ендогенното дишане в борбата му с това тежко заболяване.

Безусловно, лечението на множествената склероза е извънредно сложна задача, тъй като става въпрос за много сложни и дълбоки механизми.

Тренировките с тренажора в този случай могат да се сравнят с непрекъснатото капане на вода във висок буркан с пясък.

За да стигне водата до дъното на буркана е необходимо много време, сили и търпение. Но това старание ще бъде оправдано.

В практиката ни има случаи с постоянна ремисия и даже възстановяване на двигателните функции (човекът отново е започнал да ходи), което от гледна точка на традиционната медицина се смята за невъзможно!

Трябва да се отбележи, че при тежките случаи е необходимо занятията да се провеждат по индивидуална програма и под строгото наблюдение на специалист по ендогенно дишане.

Това може да стане чрез водене на електронен дневник на нашия сайт, и при личен контакт с такъв специалист във вашия град.

Помнете: болестта може да се овладее,главното е вашата решителност и желание да се получи резултат!!!

ОТЗИВИ НА ХОРА, които са лекували с тренажора заболявания на нервната система…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>