6. Защо водата в тренажора става на пяна?


Назад “В ПОМОЩ НА НАЧИНАЕЩИТЕ…”

При оптимално развитие на нещата (минимално натоварване в началото на тренировките), още преди да започне пренастройката на вътреклетъчния обмен на енергия, в организма ще започне интензивна работа за самостоятелно пречистване.

Диафрагменото дишане, съпротивлението на дишане в тренажора и другите фактори водят до раздвижване на всички шлаки и токсини. Те от години са се натрупвали в организма, поради неспособността им нормално и своевременно да се изхвърлят.

Още веднъж ще наблегнем, че ако този процес съвпадне по време с интензивната работа за самостоятелно оздравяване на организма, то организмът може просто да не издържи такава тежест, което може да изостри различни заболявания.

Ето защо, ние препоръчваме тренировките да започват с подготвителния режим. По този начин самопречистването плавно преминава в самооздравяване и рискът от рецидив е сведен до минимум.

И така започва самопречистването. Какви са симптомите, с които то може да протече?

Освен разбираемите и естествените (увеличено отделяне на храчките, слуз от носа, поява или увеличаване на налепа върху езика), етапът на самопречистване може да се изразява и с по-голяма секреторна функция на белите дробове.

Това е свързано с факта, че заедно с издишвания въздух започват да се отделят повече токсини и шлаки.

Ако тяхната концентрация във въздуха е малка, то може да се прояви чрез появата на халитоза (неприятен дъх от устата). Това продължава за кратко и изчезва в рамките на 3-4 дни.

Но, ако концентрацията на отделяните вещества в издишания въздух стане значителна, тогава при преминаването на въздуха през водата в тренажора, тези вещества се разтварят (утаяват се) във водата и това води до появата на … пяна в тренажора!

Само си представете колко и какво трябва да се изхвърли чрез белите дробове, че тези вещества да доведат до появата на пяна в първоначално чистата вода.

Така че, ако внезапно по време на тренировка през отворите на капака на външната камера на тренажора се появи пяна, не се паникьосвайте. Това е просто знак, че организмът интензивно се прочиства от токсините и шлаките.

Прекъснете тренировката, излейте замърсената вода, изплакнете тренажора, напълнете го с чиста вода и да продължете занятието си.

Обикновено, образуването на пяна спира в рамките на няколко (2-3) седмици от първото появяване. Понякога пяна се появява само веднъж, а понякога – се появява отново и отново в течение на няколко месеца (това се случва рядко, но все пак се случва).

Разбира се, не е много приятно в такива случаи да се прекъсне тренировката – това са допълнителни притеснения, изразходва се допълнително време. Какво да се прави – организмът трябва се пречисти максимално. Малко търпение, моля, и скоро ще усетите колко по-добре ще започнете да се чувствате.

  • Unique Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>