2. Диафрагмено (коремно) дишане. Най-важната статия в сайта!


Назад “В ПОМОЩ НА НАЧИНАЕЩИТЕ…”

Моля, прочетете тази статия толкова пъти, докато я осмислите напълно!

Неподвижност на гръдния кош при дишане с тренажора

Великата Ванга е казвала: „Човек никога няма да чуе себе си, няма да разбере смисъла на своите сънища и не ще се избави от душевни и физически болести, ако не се научи да диша правилно. Колкото и да е странно всички дишат неправилно, губейки взаимната връзка между душата и тялото“.

Едно от най-важните условия за получаване на положителни резултати при занятията с ТДИ-01 – това е запазването на СТРОГО диафрагмено дишане по време на тренировката, т.е. пълна неподвижност на гръдния кош.

Прилагането на това правило дава два основни резултата:

1. Достатъчно е 20-30 минути строго диафрагмено дишане през деня, за да може организмът да си “спомни” кое дишане е естествено за него.

Моля, обърнете внимание, че ние НЕ налагаме на организма си някакъв особен, нов вид дишане. Не, ние само му помагаме да си спомни как природата му е определила да диша – с помощта на диафрагмата и коремните мускули. Т.е. така, както дишат малките деца, както дишат столетниците.

И именно поради това, че диафрагменото дишане е естествено за нас, ако човек по време на тренировката запазва пълна неподвижност на гръдния кош, се получава постепенен преход към постоянно диафрагмено дишане през деня без напрежение.

В един момент, Вие сами, съвсем неочаквано за себе си, ще установите, че през целия ден дишате „с корема”.

Защо е толкова важно? Защото, за сметка на правилното дишане в ежедневния живот, ние ще запазим тези положителни резултати, които сме постигнати по време на тренировката.

2. Неподвижността на гръдния кош по време на тренировката е един много мощен лечебен фактор. Той се състои в това, че се осигурява работата на долната част на белите дробове. Тази работа придава лечебни свойства на кръвта, която преминава през съдовете на белите дробове.

3. И на края, именно правилното дишане по време на тренировките включва онзи комплекс от вътреклетъчни процеси, който наричаме ендогенно дишане.

В действителност, неподвижността на гръдния кош време на тренировка – това е един от ключовите фактори, които позволяват да се усвои ендогенното дишане с помощта на тренажора ТДИ-01!

Ако по време на тренировка дишаме с гръдния кош дори съвсем малко, реалният ефект от работата се свежда до нула. Кръвта придобива разрушителни свойства за съдовете и за никакво ендогенно дишане вече не може да се говори.

Ето защо ние постоянно настояваме, че потребителите от самото начало трябва да овладеят правилното, т.е. строго диафрагмено дишане.

РЕЗУЛТАТИ ОТ МЕТОДА С ТДИ-01,

МОГАТ ДА БЪДАТ ДОСТИГНАТИ САМО,

СЛЕД КАТО СТЕ УСВОИЛИ ДИАФРАГМЕНОТО ДИШАНЕ!